Monday, 12 December 2011

Listed Building Consent and Planning permission

Listed Building Consent and Planning permission has been obtained for this extension to a listed building in Uplyme, Devon. The form of the extension mimics the various styles used in its construction throughout the building's history, up to the 1930s. Real slate and locally quarried stone will be used as well as thatch. Photovoltaic panels are integrated into the newest part. The new floor will be stone with underfloor heating. Oak detailing will be used internally and stone walls will be exposed.
This will also be an opportunity to improve the structural stability and weathertightness of this delightful cottage which rests somewhat precariously on an almost 45 degree sloping site.


Another project preparing for Christmas

Work on a significant rear extension to a large, four storey Victorian house with basement is heading for completion. The large, sculptural spaces created for open plan living are flooded with natural light. This design, coupled with the generous height and floor proportions has given us a spectacular result which the interior finishes help define and accentuate. 

The external slab and brickwork are being finalised to tie the historic Victorian brickwork, clean modern interior and beautiful garden together as one. We are very excited for the fast approaching completion of this hidden and thoughtful city centre design.



The rooflights over the dining area and family room


Existing staircase awaiting redecoration








Family room before renovation and extension works. Ceiling heights have been opened up.


Before renovation and extension works